Oldalak

2014. április 17., csütörtök

Álomháború

Sucker punch / Álomháború




A történet egy lányról, Babydoll-ról (Emily Browning) szól, akinek meghaltak a szülei, és egy véletlen baleset során a húgát is lelőtték. A nevelőapja nem kíván foglalkozni vele, ezért egy elmegyógyintézetbe adja be. Babydoll viszont nem beteg mentálisan, ezért ki akar szabadulni, 4 másik lánnyal együtt. Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens) és Amber (Jamie Chung) örömmel segít Baby-nek, viszont Sweet Pea (Abby Cornish), Rocket nővére már vonakodik megtenni a bizonyos intézkedését, és húgát is maradásra akarja bírni, érthető okokból. A hely, ahol vannak szigorúan védett, és nem titok, hogy előttük már próbáltak megszökni néhányan, viszont nem lett jó végük. A gonosz főnök, Blue Jones (Oscar Isaac) megölte őket, mondván „veszélyesek a többiekre”, és „olyan emberekre nincs szüksége, akiből nem tud semmi hasznot húzni”...Ugyanis elmegyógyintézetben vannak, de Blue fejében sincs valami rendben, hiszen a lányokat dolgoztatás mellett mocskos dolgokra használja fel.
Az egész film thriller és akció mellett fantasy feelinget is kap. Baby kitalálja, hogy 5 dologra van szükségük, amiknek a megszerzését az ő fejében lévő „álomvilágban” játszódik le. Harcolnak, lövöldöznek, kardoznak, verekszenek. Innen adódik a film magyar címe, Álomháború.
Emily remekül alakított, nagyon jól megjelenik a filmben Babydoll szerény, ám mégis határozott jelleme. Tudja mit akar, de nem mer cselekedni, hozzá van szokva a visszafogottsághoz, hiszen mikor az édesanyjával és a mostohaapjával élt nem érvényesülhetett. Szerénysége mellett a film végén a jószívűsége is nagy szerepet kap, óriási dolgot tesz, és nem csak magára gondol, de nem lövöm le a poént, ha esetleg valaki megnézné.:)
A fordulat pedig nagyon meglepett, tényleg nem számítottam rá, már azt hittem vége is van a filmnek, mikor….. Na de nem győzöm hajtogatni, hogy az a jó film, aminek nem lehet tudni a végét. Ha esetleg valakit érdekelne, akkor van a filmnek egy alternatív vége is, szintén nagyon jó.
Amit pedig külön kiemelnék, az a zene. Tipikus, csomószor hallott számokkal van tele, viszont nem az eredeti, hanem Emily Browning által feldolgozott electro-sított verzióval. Jó választások, tök jól megállják a helyüket a filmben.

Szóval így összegezve tényleg nem rossz film, most apukám azzal győzköd, hogy nézzük meg a hosszított verziót, amiben benne van néhány kivágott jelenet. Majd talán ha nem emlékszem tisztán mindenre, akkor megnézhetjükJ Talán még Babydoll tánca is benne lesz… Arra lennék még igazán kíváncsi, de persze megértem, hogy miért nincs benne a filmben. Így titokzatosabb, és talán tényleg sokkal jobb is, hogy a fantáziánkra hagyták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése