Oldalak

2014. március 26., szerda

Gyilkos emlékek

Extracted / Gyilkos emlékek



Fúha, ez aztán az elgondolkodtató film... És egy remek sci-fi/dráma.

Tom (Sasha Roiz) kifejlesztett egy gépet, amivel az emberek emlékeit tudják megvizsgálni saját szemszögből. Konkrétan bele lehet sétálni az emlékbe. Ám amíg ő ezzel a géppel embereken akart segíteni, a rendőrség rájött, hogy meg lehet vele vizsgálni, hogy a gyanúsítottjuk-e a gyilkos. És Tom hiába akart jót, a pénz csábít, így mégis az lett a dologból, hogy egy gyanúsított férfinak vizsgálta meg az emlékeit, hogy megtudják, tényleg ő-e a kedvese gyilkosa. Azzal viszont nem számoltak, hogy egy drogfüggőnek sokszor más dolgok vannak az emlékeiben, mint ahogy igazából történtek. Ahogy azzal sem számoltak, hogy a rendszer meghibásodik, és Tomnak több mint 4 évet a gyanúsított, Anthony (Dominic Bogart) emlékeiben kell töltenie.
A film össze-vissza ugrált a téreben és az időben, de egy idő után már követhetőek voltak a szálak, és az elején lévő érthetetlen dolgok is érthetővé váltak a filmben. Bírom azokat a filmeket, ahol az elején mutatnak egy részletet, és halvány lila gőzöm sincsen hogy kik az emberek, és mit miért csinálnak, viszont ugyanazt a képsort bevágják a film vége felé, és akkor megcsap a "jéééé felvilágosodtam érzés". Ez is egy ilyen film volt.
Sci-fi mellett dráma is, hiszen Tomnak van egy felesége, Abbey (Jenny Mollen), aki természetesen reménykedik benne, hogy visszakapja a férjét, és amikor kap egy hívást Anthony-tól, aki beszélt a férjével, kapva kap az alkalmon, és mindent megtesz, hogy megszabadítsa férjét az emlékvilágtól.
Azt leszámítva, hogy az elején elég nehezen volt követhető, tényleg nem volt rossz film. Az IMDb-s 6.5 pontnál bőven többet érdemel, nagyrészt a történet színvonalassága, és izgalmassága miatt. Szerintem akinek a Memento-szerű filmek tetszenek, neki ez is bejönne. Dehát ízlések és pofonok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése