Oldalak

2014. március 6., csütörtök

Dark city

Dark city





Az alaphelyzet a következő:

Egy olyan világban vagyunk, ahol az űrlények, akik felülkerekedtek a földi lényeken uralják a az embereket, úgy hogy azok még nem is tudnak róla. Ezeknek a földönkívülieknek van egy különleges képességük, amit ők hangolásnak neveznek. Ezzel a képességgel irányítani tudnak bizonyos dolgokat, akár az időt is. Ezt kihasználva kísérleteznek, még pedig úgy, hogy az emberek emlékeit cserélgetik. Aki egyik nap még egy sima orvos, ügyvéd, vagy bármi más, másnapra könnyen gyilkos válhat belőle. Úgy, hogy a következő nap már semmire sem emlékszik abból, amit tett, a hamis emlékeinek köszönhetően. Az űrlények célja ezzel az, hogy megfejtsék az emberi érzelmek titkát, ezért a lelket próbálják "kiszedni" az emberekből, csakúgy, mint a V, mint veszélyes című sorozatban.
A film címe adja magát. "Dark city", avagy "sötét város". Ezt többféleképpen is értelmezhetjük, valószínű először mindenkinek egy olyan város jut eszébe, ahol nincsenek fények, csak árnyékok és sötétség. Nos, ez a filmben így is van, nagyon jól megjelenítve. És nem csak a világosság hiánya miatt sötét, hanem az emberek öltözködése miatt is...fekete ruhák level 10000. De még a házaknak is sötét az árnyalatuk.
Viszont a sötét szót a másik értelemben is vehetjük. Az egész város titokzatos, tudatlan, és na persze az idegenek viselkedése.
Még jó hogy nem adtak a filmnek magyar címet, mert ismerve néhány(inkább jó sok) film angol és magyar címét is, biztos, hogy valami jó nagy hülyeséget találtak volna ki.
A címekhez hasonlóan a magyar szinkrontól is meg szoktam őrülni, ezért inkább mindig eredeti nyelveken nézem a filmeket, viszont ezt most magyarul néztem. Kár volt.
A filmbe egy kis humort is belecsempésztek a komolyság mellé, hogy ne fapofával üljük végig az egész filmet. Voltak benne megmosolyogtató dolgok, mint például az idegenek neve "Kéz" vagy "Víz és ilyesmi... Ezt egyébként még mindig nem értem miért volt így, de mindegy is :D
A főszereplő egyébként egy férfi, aki nem idegen, ám "egyik életében" képes a hangolásra, és ez az idegeneknek elég nagy problémát okoz.
A romantika szintén megjelenik a filmben, egy másik szálon futva. A hangolásra képes férfinek, John Murdochnak(Rufus Sewell) van egy felesége(körülbelül egy napja, az emlékezetcserének köszönhetően), Emma Murdoch(Jennifer Connelly), aki harcol a férjéért, ám John úgy emlékszik, hogy Emma megcsalta őt.Viszont már nem tudja ez valóban megtörtént-e, vagy csak beadták neki ezt az emléket is.
Egyre bonyolódnak a dolgok, és komoly film ellenére teljesen izgalmas volt, érdemes megnézni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése